News & Events

Най-сетне Ви се е случило – сдобили сте се с мечтаното жилище. А може би най-сетне сте се наканили да превърнете настоящето жилище в мечтаното?
Какъвто и да е Вашият случай, сигурни сме в едно. Предстои Ви ремонт!

Преживяването е наистина вълнуващо. Предстои Ви да се развихрите в ролята на архитекти, интериорни дизайнери, декоратори. Хубаво би било да включите и още една дейност в портфолиото си – тази на еколози.

Защото, докато прекроявате имота, така че да пасне на нуждите Ви, хубаво ще е да се опитате да помирите и околната среда с отпадъка, който неминуемо ще генерирате.
Ще рушите, градите и прекроявате, преди да получите желания краен резултат. А в следствие на това наоколо ще се трупат купчини с отпадък – бетон и цимент, тухли и керемиди, дъски и плочки, стъкло и пластмаса, гипс, алуминий при това в най-различни комбинации.

Уви, всичко това не може да отиде в контейнера долу, където сте свикнали да изхвърляте боклука си всеки ден. Защото той не е предназначен за подобен род отпадъци. А и това може да Ви донесе солена глоба, от която, уверени сме, не се нуждаете в този момент.

Забраната за изхвърляне на строителен отпадък в контейнерите за битови отпадъци не е безпочвена. Първата причина за нея е, че обикновените контейнери не са предназначени да издържат толкова тежки товари. Поради това те много лесно биват повреждани. А един повреден контейнер създава проблеми на сметопочистващите фирми. Това води до техния отказ да ги обслужват. Резултатът е препълнени контейнери, от които се разпиляват боклуци в цялата околност.

Добре е да погледнете сериозно и на пречка номер две. А тя е, че за разлика от битовият отпадък, строителният боклук не е биоразградим. Това означава, че се нуждае от съвсем различна обработка. За това той се събира в специални контейнери. Те не отиват там, където отива битовия Ви отпадък. Защото, оказва се, голяма част от него подлежи на рециклиране, ако бъде събиран правилно. В резултат от това той се връща в строителството под друга форма, отново полезен.

Ако скоро Ви предстои ремонт, надяваме се, че след прочетеното ще подходите отговорно към своя отпадък, поверявайки го а професионалисти!

Call Now Button