News & Events

Немарливостта при строителството може да Ви коства много – повредени или счупени вещи и имущество, непредвидено забавяне на ремонта, влошаване на отношенията със съседите. Разбира се, може да Ви коства и пари. И то под формата на глоби, ако не се отнесете отговорно със строителните отпадъци.

Нерегламентираното изхвърляне на отпадъци подлежи на санкции. Ако искате да ги избегнете, следвайте някои прости правила:

Контейнерите до блока не са предназначени за строителни отпадъци
Тези контейнери са единствено за битови отпадъци и в тях не бива да се допускат строителните отпадъци, дори и да са прибрани в чували.

Давате отпадъците на случайни хора
Може и да сте били подтикнати от добри чувства, но да оставите отпадъците на непознати, за да вземат, каквото си харесат, също не е удачно. Защото няма как да сте сигурни как ще се отнесат хората с тях, след като вече не са им потребни. Ако замърсят околната среда с Вашия боклук, отговорността е Ваша.

Изхвърляте строителни отпадъци от високо
Хвърлянето им от по-горен етаж надолу или към контейнера не се препоръчва. Не само, защото може да разпилеете отпадъците или да Ви „спечели“ санкции, а най-вече, защото е изключително опасно за хората наоколо.

Оставяте строителните отпадъци да се трупат на обществени места
Докато кипи строителната дейност може да не обърнете внимание как материалите и боклуците се трупат на близкия тротоар например. Но това се счита за нарушение. Не бива да трупате отпадъци и край пътищата, тротоари, в границите между имоти и т.н.

Много са факторите, от които зависи, дали ще се сдобиете с глоба. Но все пак да спазвате максимално стриктно правилата, си остава най-сигурният начин да се предпазите.

За това най-доброто място за строителните отпадъци е в контейнера за строителни отпадъци!

 

Вашият коментар

Call Now Button