News & Events

Строителните отпадъци са специална категория.

Той е разделен на няколко вида: директни отпадъци след ремонтни и строителни работи;

Опаковки. Декоративни материали. Към тях се включва бетон, метални отпадъци, счупени тухли, демонтиран линолеум, врати, стари тапети.

Такива отпадъци са обемни и ​​големи по размер по своите характеристики: тежки са, в резултат на което могат да повредят боклукчийския камион, не могат да бъдат компресирани и често не могат да се поставят в стандартни контейнери.

Премахването на такива отпадъци не е част от ежедневните дейности на сметосъбиращите фирми. Тоест невъзможно е да се поставят боклуци след ремонтни и строителни работи в обикновени контейнери.

Обезвреждането на такива отпадъци се извършва от специални фирми, но срещу допълнително заплащане. Отговорността се носи от жителите, които са генерирали този боклук. Те са длъжни да се свържат с организация, лицензирана, която се занимава с тази категория отпадъци или чрез управляващото дружество, и да сключат договор като частно лице.

Как да организираме правилно този процес?

При основен ремонт има клауза за необходимостта изпълнителят да предостави услуги за извозване на строителни отпадъци със специализирана фирма преди да започване работа. В случай на неизпълнение или неправилно изпълнение на това задължение, на изпълнителя се налага глоба.

По-разумно да се направи на части, а не в края на ремонтната дейност. При реално приключване на работата, изпълнителят е длъжен да почисти прилежащата към жилищната сграда площ, да възстанови повредените зелени площи и огради, да изнесе строителни отпадъци до мястото за обезвреждане, да почисти района на временните конструкции и обекти.

Как се определя тарифата

При определяне на тарифата се вземат предвид няколко фактора:

Разделно събиране, сортиране на твърди отпадъци.

Разстояние до мястото за обезвреждане или съоръжението за преработка.

Неутрализация, погребване на отпадъци.

Цени на горивата.

Поддържане на договори с преработвателни предприятия.

Особености на климата.

Определената сума трябва да бъде достатъчна за покриване на множество разходи: ДДС, за подпомагане на административните дейности на оператора, за премахване на отрицателното въздействие върху екосистемата.

Много важно при размерът на тарифата, това е честотата на извозване и определянето на броя на транспортните единици, участващи в транспортирането им.

Абонаментно извозване на отпадъци след ремонт

Когато сключите договор за абонаментно извозване на отпадъците – няма да се налага допълнителен ангажимент с фирмата. Отпадъците, генерирани в хода на работата, ще се изхвърлят съгласно съществуващото абонаментно споразумение.

За фирма „В 5555” ЕООД гр. Сливен и Ямбол строителните отпадъци не представляват заплаха за околните, изхвърлянето им се извършва на определените за това места.

Call Now Button