News & Events

Въпреки, че отпадъците, образувани по време на строителството или ремонта, принадлежат към същата категория, те също трябва да бъдат сортирани. Това трябва да се направи преди да се извърши извозването на строителните отпадъци, тъй като те могат да съдържат опасни и токсични вещества.

Всеки вид отпадъци подлежи на обезвреждане и изборът на технология зависи от техния състав. При извършване на мащабни строителни или довършителни работи се генерира огромно количество боклук, от което е трудно да се отървете сами. Не може да бъде изхвърлен на сметище или транспортиран с камиони, без да получите разрешение, в противен случай можете да получите сериозна глоба.

Поради високото съдържание на замърсители и опасни вещества, държавата строго регламентира процедурата за боравене с този вид отпадъци. Циментът и варовият прах, съдържащи вредни бактерии и химикали, могат да причинят сериозни дихателни заболявания. Продуктите от разлагането на боята и други подобни вещества, прониквайки в почвата, водят до замърсяване на подземните води, причинявайки огромна вреда на околната среда.

За строителни отпадъци се счита:

Материали, използвани при строителството на сгради и довършителни работи – пясък, циментови остатъци, счупени тухли, дърво и бетон;

Елементи, използвани при създаването на фасадни конструкции, подреждане на отвори за врати и прозорци;

Монолитни конструкции, останали след разрушаването на сгради;

Комуникационни компоненти и оборудване, неподходящи за по-нататъшна експлоатация.

Поради повишената опасност отстраняването и изхвърлянето се извършва от сертифицирани фирми, получили правото да извършват такава дейност.

Сортиране и премахване

Сортирайте отпадъците, преди да ги транспортирате. Липсвайки опит, клиентите често забравят да посочат приблизителния състав на отпадъците, поради което транспортът пристига на мястото, което не отговаря на товара. Събирайте отделно метали, остатъци от хартия, пластмаси и стъкло, тъй като те могат да бъдат рециклирани.

Ако обемът на отпадъците е малък, можете да използвате личен транспорт, за да го доставите до специализирани депа или компании за рециклиране. Но ако трябва да премахнете особено големи количества боклук, по-добре е да се свържете с нашата фирма „В 5555” ЕООД гр. Сливен. Ние ще извършим всички необходими товаро-разтоварни работи и ще извършим транспорт с минимални разходи от ваша страна.

Принципи за сортиране на отпадъци

И така, ние разбрахме списъка на това, което е включено в строителните отпадъци – това са основните строителни материали, които се използват за изграждането на сгради. 

Преди да сортирате, трябва да знаете характеристиките на боклука, това ще помогне при сортирането. Обикновено ТПО се разделя на групи, събира се и се пакетира. Препоръчително е да завършите тези работи преди пристигането на автомобила, така че ще сте сигурни, че ще го управлявате навреме и без забавяне.

Call Now Button